Vandrarhem på fästningen mitt i Varberg - Fästningen vandrarhem

Rys och Mys på Varbergs fästning

Vågar du komma till Varbergs fästning i höst!? Dunkla valv och mörka fängelsehålor. Fladdermöss, spindlar och kanske gengångare som vågar sig fram i skymningen... 

Från höstlovet, med start 23 oktober, och en månad framåt kommer det vara extra spännande att besöka Varbergs fästning. Håll ditt barn eller barnbarn i handen och upplev fästningen i höstmörkret. Det kommer att erbjudas särskilda mörkervandringar på fästningen för de som vågar, och det finns en lite lagom läskig utställning på Hallands Kulturhistoriska Museum - RÄDD? - som passar både stora och små. Effektfull ljud- och ljussättning gör fästningen till en spännande upplevelse.

Boendepaket RYS och MYS för barnfamiljer

Hos oss kan ni boka ett rysligt boendepaket där det ingår:

  • Boende i ett spökigt inrett familjerum
  • Entré till RÄDD?-utställningen på muséet
  • Visning av en läskig cell i vårt gamla fängelse

RYS och MYS-paketet riktar sig till barnfamiljer. Boka paketet här på vår hemsida. (Välj först rumstyp och lägg sedan till RYS OCH MYS - Boendepaket, lite längre ned på bokningssidan.)

OBS! 31/10 kommer vi tyvärr inte att kunna visa fängelsecellen då hela fängelset är uthyrt till en grupp sedan länge.

Mörkervandringar på fästningen

Varbergs fästnings historia är full av spännande berättelser, gripande människoöden och fascinerande episoder. När mörkret faller över berget kryper historien närmre och fantasin sätts i rörelse. Vem är den gråklädde mannen som setts vid Kockenburg och vad gör du om du möter en strandvaskare? Följ med på en lagom kuslig berättarvandring och upplev fästningen i ett nytt ljus – eller snarare i ett nytt mörker…

Mörkervandringarna går dessa datum:

25/10, 27/10, 29/10, 31/10 och 13/11.    OBS! ALLA VANDRINGAR ÄR  FULLBOKADE!

Mörkervandringarna hålls av Hallands kulturhistoriska museum och rekommenderas från ca 10-12 års ålder. Vandringarna tar ca 80-90 minuter och går mestadels utomhus. Biljett kostar 150 kr/person och behöver förbokas. Skriv i din onlinebokning hur många biljetter ni önskar boka eller kontakta oss.