bed and breakfast vandrarhem Varberg fästning vid havet, Fästningens B&B/Vandrarhem - Fästningen vandrarhem

Sköna dagar och historia vid havet

Mitt i historien, innanför murarna på Varbergs fästning, ligger Fästningens B&B/Vandrarhem. Sov skönt i de mysiga gamla husen och lyssna till vågornas brus. Alldeles nedanför fästningen ligger det mäktiga Västerhavet och bjuder på salta bad och storslagna vyer. 

Nära till natur och kultur

Vid fästningen börjar strandpromenaden som slingrar sig utmed strandkanten ända bort till Apelviken och bjuder på nya naturupplevelser varje dag. Här badas det året om vid strand, brygga och klippor. Ett besök på det anrika Kallbadhuset blir en uppfriskande badupplevelse. Strandpromenaden och Kattegattleden är perfekt för cykling, promenader och picknick. På fästningens borggård ligger Hallands kulturhistoriska museum med utställningar och fästningsvisningar, och där du kan se det medeltida fyndet Bockstensmannen. Varbergs stadskärna med butiker och restauranger ligger bara en kort promenad bort.

Bo på fästningen

Vi erbjuder boende i mysiga rum i vårt Bed & Breakfast, i hus från 17-och 1800-talen, där det förr var bland annat bageri och lasarett. Önskar du ett mer fängslande boende kan du övernatta i vårt vandrarhem, i en cell i det gamla Kronohäket från 1856.  

På fästningen finns café och bistro NESTET, restaurang Fästningsterrassen och Kafé Längan. Soliga sommardagar blir trädgården utanför receptionen också välbesökt av våra frukostgäster och som picknickplats.

För frågor och bokning kontakta oss eller se våra priser direkt och boka online.