bed and breakfast vandrarhem Varberg fästning vid havet, Fästningens B&B/Vandrarhem - Fästningen vandrarhem

Sköna dagar och historia vid havet

Mitt i historien, innanför murarna på Varbergs fästning, ligger Fästningens B&B/Vandrarhem. Sov skönt i de mysiga gamla husen och lyssna till vågornas brus. Alldeles nedanför fästningen ligger det mäktiga Västerhavet och bjuder på salta bad och storslagna vyer. 

Nära till hav och natur 

Vid fästningen börjar strandpromenaden och slingrar sig utmed strandkanten ända bort till surfarnas paradis Apelviken. I Varberg badas det året om från strand, brygga och klippor. Ett besök på det anrika Kallbadhuset ger dig en uppfriskande badupplevelse. Strandpromenaden och Kattegattleden är perfekta för cykling, promenader och picknick. Varbergs mysiga stadskärna med butiker och restauranger ligger bara en kort promenad bort.

Fästningens B&B/Vandrarhem har museum som granne

På klippans högsta punkt inom fästningens murar ligger Hallands kulturhistoriska museum med vidunderlig utsikt över Varbergs stad och Västerhavet. Länsmuseet är öppet året runt och har utställningar, museishop och kafé. Utställningarna berättar om Hallands historia, Varbergsskolans konst och huvudattraktionen är det medeltida fyndet Bockstensmannen. Dessutom visas tillfälliga utställningar på olika teman. Se www.museumhalland.se för mer information om aktuella program och visningar. Du vet väl att du som bor på Fästningens B&B Vandrarhem går in gratis på museet under lågsäsong! 

Bo på fästningen

Vi erbjuder boende i mysiga rum i vårt Bed & Breakfast, i hus från 17-och 1800-talen, där det förr var bland annat bageri och lasarett. Önskar du ett mer fängslande boende kan du övernatta i vårt vandrarhem, i en cell i det gamla Kronohäket från 1856.  

På fästningen finns café och bistro NESTET, restaurang Fästningsterrassen och Kafé Längan. Soliga sommardagar blir trädgården utanför receptionen också välbesökt av våra frukostgäster och som picknickplats.

För frågor och bokning kontakta oss eller se våra priser direkt och boka online.