B&B bed and breakfast vandrarhem i Varberg, Fästningens B&B/Vandrarhem - Fästningen vandrarhem

Gamla hus och sköna sängar

Vår boendeanläggning har totalt 40 rum och 78 bäddar fördelat på tre olika hus på Varbergs fästning. Välj mellan Bed & Breakfast eller vandrarhem. Hos oss sover du i sköna sängar i de charmiga gamla husen. 

Bed & Breakfast

Hus 10 och Hus 13 är uppförda under 1700- och 1800-talet och har tidigare varit bland annat lasarett och bageri. Idag är här Bed & Breakfast i de mysiga rummen och du kan välja mellan 2 till 6-bäddsrum. Några av rummen har fönster mot innergården, andra har fönster mot muren eller har utsikt över havet. I vårt B&B får du en bäddad säng och handdukar. Alla rum, utom ett av familjerummen, är utrustade med spegel och handfat. Dusch och toalett finns i nära anslutning till rummen. 

Frukost ingår när du bor i vårt B&B och den serveras från kl 8 i Hus 10. Vi erbjuder nygräddat bröd och ofta även hembakat, egenrostad granola, många olika slags nötter, frön och torkad frukt samt närproducerade ägg och färsk frukt och grönsaker. Vi har alltid veganska produkter på vår buffé. I vår frukostmatsal finns en TV, och här kan du göra dig en kopp te eller kaffe när du än önskar.

Vandrarhem i fängelset

I det gamla Kronohäktet från 1856 avtjänade fångar sina straff fram till 1930-talet. Idag är det vandrarhem i de spartanskt inredda fångcellerna, med en eller två bäddar i varje cell. Här sover du billigt i lika sköna sängar som i våra andra rum. Fängelset har eget självhushållningskök och ett allrum möblerat med långbord. Fick du inte med dig egna lakan kan detta hyras på plats. Det går även bra att köpa till vår frukost.

Är ni kanske en grupp som vill umgås och äta tillsammans? Ska ni ha konferens med jobbet eller är ni ett idrottslag som behöver boende under en cup? Fängelset har totalt 27 bäddar och det är populärt att hyra hela huset. Här finns långbord att sitta och äta tillsammans vid och även konferensmöjligheter. Läs mer här

Fritt Wi-Fi finns på hela anläggningen. Städning ingår i alla våra rum.

Sök efter lediga rum och boka online.