Havsfisketur till Fladen, Sälsafari eller Skaldjurskryssning - Fästningen vandrarhem

Havsfisketur till Fladen, Sälsafari eller Skaldjurskryssning

Fiska efter Havskatt, Makrill, Torsk, Rödspätta, Långa och Vitling utmed Hallandskusten. De stora och stadiga turfiskebåtarna tar er på en storslagen naturupplevelse på Kattegatt till fiskebankerna Fladen och Middelgrund.

Fisketurerna är mellan 5 - 12 h och passar hela familjen. All utrustning finns att hyra och ombord på båtarna finns caféservering.

Sommartid finns det även utflyktsturer till ön Anholt. Det går också att abonnera en hel båt för en dagsutflykt.

Fisketurerna utgår från Varbergs hamn, ett stenkast från Fästningens B&B/Vandrarhem. Vi har många gäster som övernattar hos oss i samband med fisketurer.

Läs mer och boka din fisketur på www.fladen.se eller på fladenfisketurer.se

Skaldjurskryssning och Sälsafari

Följ med ut till havs med Varberg Cruise Line när ni besöker oss i Varberg. Boka in en dagskryssning och njut av vår vackra kust tillsammans med god mat och dryck ombord på Stella Polaris. Väl tillbaka i Varbergs hamn har ni endast några steg till vårt boende på Varbergs fästning. 

Varberg Cruise Line erbjuder bland annat skaldjurskryssning, sälsafari, ostron- och champagnekryssning, olika temakryssningar och övriga event. Både privatpersoner och företag är välkomna att boka en kryssning. Många av turerna har trubadur med till havs.

Stella Polaris avgår från Varbergs hamn. Kryssningarna är mellan 1,5 och 3 h långa och tar er bland annat ner längs kusten till det idylliska fiskeläget Läjet och ut till Skrivareklippan. När båten ligger i hamn håller fisk- och skaldjursrestaurangen Ankaret öppet. På väderdäck kan ni njuta av god dryck på Seaview Rosé- och Champagnebar, och soliga dagar kan ni besöka Stellas fördäck för ett glas och pinfärska räkor.