Sandstränder, klippor, kallbad och spa - Fästningen vandrarhem

Sandstränder, klippor, kallbad och spa

I Varberg badas det året runt och staden har en lång historia som kurort. Njut av sköna sommardagar vid havet med svalkande salta dopp. Upplev friska kallbad med eller utan bastu, eller njut av varma pooler och behandlingar på någon av stadens spaanläggningar. Boka in din vistelse hos oss på Fästningens B&B/Vandarhem och upplev Varberg med alla dina sinnen!

Fästningsbadet och Barnens badstrand

Alldeles nedanför fästningen finns en mycket populär badplats belägen invid fästningspiren. Fästningsbadet är nybyggt sedan ett par år och erbjuder soldäck, badbryggor och hopptorn. Se gärna en video från badet här. Ännu några steg närmre vårt boende ligger Barnens badstrand invid Kallbadhuset och erbjuder en lagom långgrund sandstrand och är ett välbesökt utflyktsmål bland barnfamiljer. Sommartid finns här glassförsäljning, restaurang och food trucks invid stranden. Båda baden ligger bara någon minuts promenad från vårt boende och ger dig perfekta möjligheter till härliga morgondopp och skönt strandhäng.

Strandpromenadens bad och Getterön

Varberg bjuder på fler härliga badställen. Precis söder om fästningen ligger Simstadion, som har flera bassänger med tempererat havsvatten. En stunds promenad från fästningen, söderut längs strandpromenaden, tar dig till Ankaret som är en klippig strand med två badbryggor. I närheten finns Kärleksparkens servering som har både mat och glass. Ytterligare ca 10 minuters  promenad söderut längs havet ligger den populära sandstranden Kåsa/Djupa Dräkt. Forsätter du sedan någon kilometer till är du framme i surfarnas paradis Apelviken. Den stora långgrunda sandstranden är mycket uppskattad för både bad och surfing och även för flertalet strandrestauranger. 

Norrut ligger vackra Getterön med sina olika badvikar. Hit är det cykelavstånd från vårt boende (ca 5 km) men det går även lätt att köra bil hit eller ännu hellre ta elbåten från hamnen. Hitta din favorit bland 1:a till 5:e vik. Läs mer om de olika badvikarna på visitvarberg.se.

Kallbad - en het trend

Varberg erbjuder dig badupplevelser året om. Att bada kallbad är sedan länge en omtyckt vinteraktivitet och i Varberg anordnas återkommande kallbadsevent som exempelvis Påskdoppet. Kallbad har visat sig ha välgörande hälsoeffekter. Det är många kallbadare som upplever att de får mer energi och mindre stress i kroppen, att de sover bättre och får ett ökat psykiskt välbefinnande av att bada kallt. Vid Fästningens B&B/Vandrarhem finns goda möjligheter till uppfriskande kallbad. Närmast fästningen har du Fästningsbadet med bryggor och badstegar. Följer du strandpromenaden söderut ca 5-10 minuter passerar du Skarpe Nord och Goda Hopp som är damernas respektive herrarnas nakenbad och som är flitigt besökta av kallbadare. Så på med mössan och njut av kalla bad du med! Tänk på att aldrig bada ensam för din egen säkerhet. Läs mer om kallbad på visitvarberg.se.

Badhus

Vill du krydda ditt kallbad med en varm bastu är det anrika och nyligen upprustade Kallbadhuset ett givet val. I det vackra träbygget från början av 1900-talet kan du slappna av i välgörande värme och njuta av havsutsikten från bastun. Ta sedan ett uppfriskande kallbad i havet mellan badhusets pelare. Boka gärna vårt Badpaket för två där du får både boende i vårt B&B och bad på Kallbadhuset.

Ett annat anrikt badhus är Varmbadhuset uppfört 1925. Här badar du i 32-gradigt vatten omgiven av den vackra arkitekturen. Det finns bastu och även friskvård.

Spaanläggningar

Ungefär 2 km söderut längs strandpromenaden, invid sandstranden Kåsa, når du den anrika spaanläggningen Varbergs Kusthotell, Sveriges enda Thalasso-spa. Kattegatts saltvatten och tångruskor vävs in i alla spaupplevelser och ger dig mineraler och ny energi. 

Vid stora torget inne i centrum ligger Stadshotellet vars takvåning hyser en av Sveriges finaste spaanläggningar, Asia Spa. Njut av lugn och harmoni i asiatisk miljö med vacker utsikt över Varbergs fästning, havet och småstadsidyllen. 

Leninbadet är en historisk spa-upplevelse som du hittar i det centrala Hotell Gästis källarvalv från 1700-talet. Koboltblå kakel och levande ljus sätter stämningen och spaanläggningen är en kopia av Vladimir Lenins favoritbad.