Mat, kultur och shopping i Varberg - Fästningen vandrarhem

Mat, kultur och shopping i Varberg

Varberg är en spännande plats att besöka. Den storslagna historien och läget vid havet med fantastiska badstränder och möjligheter till fiske och surfing präglar staden och dess invånare. Här finns en 200-årig spakultur som är i högsta grad levande så den som vill vinterbada eller boka behandlingar har mycket att välja på.

Kulturliv och shopping

Många uppskattar Varberg för dess mysiga smågator med bra shopping. Roliga små butiker, torghandel varje onsdag och lördag och i hamnen nedanför fästningen en rad med konsthantverksbodar. Staden har muséum och teatrar, och sommartid ett rikt musikliv med ett stort antal konserter. 

Inom fästningens murar finns Hallands kulturhistoriska museum med utställningar och visningar av fästningen. Museet är öppet året runt. Läs mer om museet här

För en god överblick av alla upplevelser och evenemang som Varberg har att erbjuda rekommenderas att besöka visitvarberg.se

Mat och dryck

Societetshuset i parken bakom fästningen lever upp sommartid och är ett omtyckt tillhåll för såväl middagsgäster som partyfolk. Året runt finns gott om restauranger och caféer i Varberg. Här på fästningsområdet finns café och bistro NESTETKafé Längan och restaurangen Fästningsterrassen.

Läs mer om mat och dryck på visitvarberg.se