Kultur, bad och surfing - Fästningen vandrarhem

Kultur, bad och surfing

Varberg är en spännande plats att besöka. Den storslagna historien och läget vid havet med fantastiska badstränder och möjligheter till fiske och surfing präglar staden och dess invånare. Här finns en 200-årig spakultur som är i högsta grad levande så den som vill vinterbada eller boka spa-behandlingar har mycket att välja på. I Varberg finns även flera sevärdheter och upplevelser som är goda anledningar till att besöka staden.

Småstaden vid havet
I Varbergs stadskärna kan du strosa runt på kullerstensgator bland mysiga små butiker, cafeér och restuaranger. Det mesta ligger samlat i kvarteren kring stora torget, där det också anordnas torghandel varje onsdag och lördag. Staden har muséum och teatrar, och sommartid ett rikt musikliv med ett stort antal konserter, varav många anordnas precis vid fästningen. För en god överblick av alla upplevelser och evenemang som Varberg har att erbjuda rekommenderar vi att besöka visitvarberg.se

Havet är ständigt närvarande i Varberg och erbjuder fantastiska möjligheter till bad, fiske och surfing. Promenera längs den vackra strandpromenaden och njut av Kattegatts storslagna vyeer och uppfriskande salta dopp. Ta cykeln ner till Apelviken och surfa loss i vågorna, eller följ med någon av fiskebåtarna ut till havs på ett heldagsäventyr.

Kultur och historiska vingslag

Varbergs fästning är ett omtyckt besöksmål för att få uppleva historien. Den medeltida fästningen är en spännande plats och ger dig även Varbergs bästa utsikt. Hallands kulturhistoriska museum ligger högst upp på fästningen och har utställningar och visningar av fästningen. Huvudattraktionen är det medeltida fyndet Bockstensmannen. Museet är öppet året runt. Läs mer om museet här

Mat och dryck

Societetshuset i parken bakom fästningen lever upp sommartid och är ett omtyckt av såväl middagsgäster som partyfolk. Året runt finns gott om restauranger och caféer i Varberg. På fästningsområdet finns café och bistro NESTETKafé Längan och restaurangen Fästningsterrassen.

Boka online eller kontakta oss

Fästningens B&B/Vandrarhem passar utmärkt när du besöker Varberg. Här bor du mitt i historien på Varbergs fästning precis vid havet och nära småstadens centrum.

Vi har boende som passar både mindre och större sällskap. Läs mer om våra boendenboka din övernattning här eller kontakta oss.