Finns toalett och dusch i rummen? - Fästningen vandrarhem

Frågor och svar

Här nedan har vi samlat svaren på ett antal vanliga frågor som vi får hos oss på Fästningens B&B/Vandrarhem.

Ja, vi håller öppet! Självklart följer vi rapporteringen kring coronaviruset och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Frukost serveras just nu på brickor istället för buffé för att förebygga smittspridning. Vi städar och vädrar extra och är noga med att desinficera alla tagytor löpande Det finns tillgång till handsprit, utöver tvål och vatten som går lika bra, och vi håller glest mellan borden i vår frukostmatsal.

Om ni anländer efter receptionstid så lägger vi er nyckel i ett nyckelskåp på gaveln till receptionen. Innan er ankomst får ni tillgång till koden till skåpet.

Nej, tyvärr. Vi har inget rum som ligger helt avskilt, så med tanke på allergiker kan vi tyvärr ej erbjuda boende med husdjur.

Om du har bokat rum i vårt Bed & Breakfast ingår det frukost i priset. Har du bokat i vandrarhemmet går det bra att lägga till frukost till din bokning. Vanligtvis dukar vi upp en fin frukostbuffé med nybakat bröd, nybryggt kaffe, goda pålägg, yoghurt och mycket mer. Under rådande omständigheter har vi just nu frukostbrickor som serveras till bordet för att undvika trängsel vid en buffé.

I Hus 10 och Hus 13 där vi bedriver Bed and Breakfast ingår sänglinne och handdukar i övernattningen. Till Fängelset, där det är vandrarhem, tar man med sig egna lakan eller hyr av oss i receptionen.

Vi rekommenderar två parkeringsområden i närheten av vårt boende. Dessa är parkeringarna i hamnområdet samt parkeringshuset Briggen väster om Varbergs station på Östra hamnvägen. Vid fästningen och boendet får man endast köra upp för att lasta av.

Toalett och dusch finns i nära anslutning till alla rum. Våra B&B-rum är alla utrustade med spegel och handfat.

Det går bra att ägna sig åt lugna lekar utanför boendet. Fotboll och liknande sporter spelas gärna nedanför fästningens mur.

Vi har infört nya generösa avbokningsvillkor i dessa osäkra tider med tanke på Coronapandemin. Nu kan du vänta in i det längsta med att besluta om din vistelse - det går att avboka fram till kl 15 dagen innan ankomst.