Regler för uthyrning och avbokning - Fästningen vandrarhem

Regler för uthyrning och avbokning

Ni är välkomna att disponera rummet för övernattning från incheckning kl 15.00 den avtalade ankomstdagen till utcheckning kl 11.00 på avresedagen.

Bokningen

Ni ansvarar själva för att kontrollera att bokningen är korrekt vad gäller t.ex. ankomst- och avresedatum och antal bäddar i rummet. Er bokning är först gällande efter fullgjord betalning.

Betalning

Vi är en kontantfri verksamhet.

Bokningen ska vara betald innan ankomst. Välj om ni vill betala direkt via kortbetalning online (STRIPE) eller via faktura (ingen fakturaavgift). Betalning av fakturan ska ske 10-20 dagar innan ankomst, beroende på säsong. Fakturan kan betalas via bankgiro eller swish. Det går också att betala med kort eller swish i receptionen vid ankomst.

Avbokning

Avbokning sker antingen via telefon eller e-post. Avbokning ska ske senast 20 dagar före ankomst under högsäsong eller 10 dagar före ankomst under lågsäsong. Vid senare avbokning debiteras 100% av bokningen.

Har man tecknat avbeställningsskydd för 300 kr kan man avboka fram till samma dag mot uppvisande av läkarintyg, för återbetalning. Se också över er hemförsäkring i ärendet.

Vid bokning via externa bokningskanalen Booking.com gäller deras avbokningsregler.

Era skyldigheter

Ni är skyldiga att vårda rummet väl och att följa våra ordningsregler och anvisningar. Ni ansvarar själva för skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier genom att ni eller någon i ert sällskap varit oaktsam. Eventuell misskötsel efterfaktureras. Observera att det är historiska kulturminnesmärkta byggnader i en gammal fästning som ni vistas i, vi ber er därför att vara extra försiktiga med tanke på detta.

Det är inte tillåtet att låta fler personer övernatta i rummet än vad som avtalats i er bokning. Detta är mycket viktigt med tanke på utrymning vid eventuell brand.

Ni är skyldiga att följa de bestämmelser angående rökförbud som gäller på hela boendeanläggningen. Husdjur får ej vistas på anläggningen om inte detta specifikt har avtalats i bokningen.

Mellan kl 23.00 och 07.00 är ni skyldiga att iaktta största hänsyn och tystnad gentemot övriga gäster.

Ni är skyldiga att återlämna rumsnyckeln senast kl 11.00 på avresedagen. Borttappad nyckel debiteras gästen med 500 kr.

Reklamationer och klagomål

Fel som uppstår under er vistelsen ska anmälas omgående till oss via receptionen eller till vårt telefonnummer 0340-69 24 69 så att vi har en möjlighet att åtgärda problemet. Reklamationer som kommer i efterhand kan därför inte ersättas. Har ni synpunkter och idéer får ni gärna skicka detta till info@fastningensvandrarhem.se 

Städning och sänglinne

Sängkläder skall alltid användas av hygieniska skäl. Sängkläder ingår i vårt Bed and Breakfast, och kan förbeställas eller hyras på plats vid övernattning i vandrarhemmet. Sover man utan lakan debiteras en tvättkostnad på 400 kr/bädd. Sovsäck är inte tillåtet.

Vid övernattning i vandrarhemmet (Fängelset) ska eventuell disk diskas upp och ställas tillbaka i köksskåpen. I Hus10 och Hus 13 ställs disken på brickvagnen i frukostserveringen. Alla ansvarar själva för att städa efter sig i allmänna utrymmen som kök och TV-rum i vandrarhemmet.

Sänglinne får gärna plockas av när ni lämnar rummet. Städning av rummet ingår i alla bokningar.

Uthyrare

Ansvarig uthyrare är Fästningens B&B/Vandrarhem. Vi är skyldiga att ge er en skriftlig bekräftelse på er bokning samt informera om hur betalning ska ske. Vi ska även informera om hur ni får tillgång till rumsnyckeln samt ge annan betydelsefull information om er bokning.